Onze partners in Mongolië

Even voorstellen….. dit zijn de bestuursleden van Source of Steppe Nomads (SSN) waar wij sinds 2007 mee samenwerken. Hard werkende en zeer betrokken mensen waar we een warme band mee hebben opgebouwd. Ze werken allen onbezoldigd aan de doelstellingen van hun stichting www.steppenomads.org.

 


Lena Khazidolda is de directeur van de stichting. Zij is geboren en getogen in Ulaankhus, in het hart van ons projectgebied, en woont nu met haar man en 3 zonen in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Ze studeerde Engels en is de enige van het bestuur waar we zonder tolk mee kunnen communiceren. Lena kwam in april voor de eerste keer naar Nederland en wij bezochten met haar diverse partners van ons.


Tavis Jumakhan is voormalige burgemeester van Sogog en vervult een belangrijke rol in de communicatie tussen gemeenschap en het bestuur. Hij is het oudste bestuurslid. Tavis is getrouwd, heeft 4 kinderen en een aantal kleinkinderen.


Kulshash Semei is sinds 2006 de directrice van de kleuterschool in Sogog. Voordat ze directrice werd was ze een herder. Vele malen is zij door de Mongoolse overheid onderscheiden voor haar succesvolle carrière. Kulshash is getrouwd met Sangai en heeft vijf kinderen. Haar oudste dochter is recent getrouwd.


Omirgul is directeur van de lagere en middelbare school in Sogog. Ze is gedreven om de twee scholen van goed onderwijs te voorzien. Omirgul is getrouwd en heeft 2 kinderen.


Aigul is de voormalige directrice van de kleuterschool in Ulaankhus. Onder haar leiding is de school uitgegroeid tot een prachtige kleuterschool met goed onderhouden groentekassen. Aigul woont met haar man en kinderen in Ulaankhus en werkt momenteel als leerkracht van een van de kleuterklassen.

Sailau uit Dayan is verantwoordelijk voor de gezondheidsprojecten. Hij is de oudste grootvader in Dayan en steppenomade in het uitgestrekte gebied van Dayan. Op de foto zit hij rechts naast Koshkenbai.


Koshkenbai is verantwoordelijk voor het graszaad in Dayan. Zijn vrouw is lang geleden overleden en hij heeft 8 getrouwde kinderen. Hij is de tweede oudste grootvader in Dayan en woont met zijn oudste zoon, zijn schoondochter en 8 kleinkinderen in Dayan. Zij zijn herders.


Aman is verantwoordelijk voor de dierenstallen in Dayan. Hij is de derde oudste grootvader en heeft 8 kinderen. Zijn vrouw is lang geleden overleden en hij is hertrouwd. Met zijn tweede vrouw heeft hij nog 3 kinderen gekregen. Behalve één zoon die in Ulaanbaatar woont leeft iedereen in Dayan.

Nieuwsbrief

Wilt u onze mail-nieuwsbrief ontvangen?

Meldt u dan aan!

 

Privacyverklaring