Onze partners in Mongolië

Even voorstellen….. dit zijn de bestuursleden van Source of Steppe Nomads (SSN) waar wij sinds 2007 mee samenwerken. Hard werkende en zeer betrokken mensen waar we een warme band mee hebben opgebouwd. Ze werken allen onbezoldigd aan de doelstellingen van hun stichting www.steppenomads.org.

 


Lena Khazidolda is de directeur van de stichting. Zij is geboren en getogen in Ulaankhus, in het hart van ons projectgebied, en woont nu met haar man en 3 zonen in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Ze studeerde Engels en is de enige van het bestuur waar we zonder tolk mee kunnen communiceren. Lena kwam in april voor de eerste keer naar Nederland en wij bezochten met haar diverse partners van ons.


Meirjan, ofwel Mejik, is geboren in Sogoog in 1997. Hij is afgestudeerd als leraar basisonderwijs en woont en werkt in Sogog. Hij wilde graag bij zijn vader, oudere zus, jongere broer, en oudere oma zijn om te helpen na het verlies van zijn moeder in 2012. Zijn moeder was lid van de "Altan -Aray" damescoöperatie in Sogog. Zijn vader was vrijwillige brandweerman van de kliniek in Sogoog en zorgt nu al jaren voor de kliniek als veiligheidsman. Meirjan spreekt goed Mongools, is handig met computers en werkte sinds zijn studietijd als vrijwilliger bij in de projecten van Source of Steppe Nomads. Hij is in 2024 toegetreden tot het bestuur als coördinator van de onderwijs- en groentenprojecten.


Marzya, ook Maka, werd in 1974 in Sogoog geboren en studeerde af als arts aan het Gobi-Altai Medical College. Ze is getrouwd en woont met haar man in Sogoog. Ze hebben vier kinderen, allemaal jongens. Maka werkt al meer dan 22 jaar als schoolarts en is de Sogoog parttime mobiele arts. Ze is zeer ervaren en een bekende en gerespecteerde arts in het dorp Sogoog en het slaapzalencomplex van de middelbare school; ze zorgt voor de kinderen als hun eigen moeder en is erg geliefd bij de gemeenschap. Ze werd in 2024 geselecteerd als bestuurslid en coördineert de gezondheidsprojecten van Source of Steppe Nomads.


Omirgul is directeur van de lagere en middelbare school in Sogog. Ze is gedreven om de twee scholen van goed onderwijs te voorzien. Omirgul is getrouwd en heeft 2 kinderen.


Aigul is de voormalige directrice van de kleuterschool in Ulaankhus. Onder haar leiding is de school uitgegroeid tot een prachtige kleuterschool met goed onderhouden groentekassen. Aigul woont met haar man en kinderen in Ulaankhus en werkt momenteel als leerkracht van een van de kleuterklassen.

Sailau uit Dayan is verantwoordelijk voor de gezondheidsprojecten. Hij is de oudste grootvader in Dayan en steppenomade in het uitgestrekte gebied van Dayan. Op de foto zit hij rechts naast Koshkenbai.


Koshkenbai is verantwoordelijk voor het graszaad in Dayan. Zijn vrouw is lang geleden overleden en hij heeft 8 getrouwde kinderen. Hij is de tweede oudste grootvader in Dayan en woont met zijn oudste zoon, zijn schoondochter en 8 kleinkinderen in Dayan. Zij zijn herders.


Aman is verantwoordelijk voor de dierenstallen in Dayan. Hij is de derde oudste grootvader en heeft 8 kinderen. Zijn vrouw is lang geleden overleden en hij is hertrouwd. Met zijn tweede vrouw heeft hij nog 3 kinderen gekregen. Behalve één zoon die in Ulaanbaatar woont leeft iedereen in Dayan.

Nieuwsbrief

Wilt u onze mail-nieuwsbrief ontvangen?

Meldt u dan aan!

 

Privacyverklaring