Vitaminen & medicijnen

september 2020

 

Bij de start van het nieuwe schooljaar op 1 september kregen 650 kinderen vitaminen als boost op hun voedingspatroon. Tijdens de Corona-pandemie hebben de kinderen 8 maanden in quarantaine gezeten! De scholen waren dicht en kinderen hebben de voedselrijke maaltijden op school moeten missen. Op verzoek van onze partner in Mongolië hebben we onze jaarlijkse donatie voor vitaminen en medicijnen in augustus gedaan om de kinderen een goede start te geven.

De kinderen zijn heel blij dat ze weer naar school kunnen. Tegelijkertijd voelden ze zich ook erg moe na de lange schooldag die ze niet meer gewend zijn. De leerkrachten merkten dat veel kinderen verzwakt waren in hun conditie. Met de schoolmaaltijd en de extra vitaminen zullen ze zich gauw weer sterker voelen! En dat is belangrijk om de koude, strenge winter in te gaan.

De medicijnen voor griep en koorts zijn gedoneerd aan families onder de armoedegrens en aan de kinderen die in het slaapzalencomplex overnachten gedurende de schoolweek.