Humanitaire hulp in Dayan
Maart 2024

In Dayan waar geen lokale markt beschikbaar is wordt deze extreme winter wederom humanitaire hulp verleend na de natuurramp (dzud) in januari en februari.  De mensen zijn vaak meer dan honderd kilometer verwijderd van de eerste (super)markt en zen hebben niet de middelen om daar te komen. Wegen zijn in deze tijd onberijdbaar door de metershoge sneeuw en directe voedselhulp is noodzakelijk.

Er is noodhulp geboden aan bijna 60 families. Gezinnen die een dierstal hebben, kunnen hun dieren tegen de kou beschermen en zijn de winter goed doorgekomen.

Dieren zijn voor Mongoolse families niet alleen een bron van inkomsten waarmee ze handel kunnen drijven. Zo is schapenwol in Mongolië een belangrijk bouwmateriaal. Dieren zijn ook een belangrijke bron van melk, kaas en vlees waarmee ze kunnen overleven in zeer barre omstandigheden. Het verlies van vee voor een gezin zonder voldoende spaargeld is zeer schadelijk. We richten ons op gezinnen die onze hulp het hardst nodig hebben. Ze ontvangen voedselpakketten met basisvoedingsmiddelen zoals rijst, meel, olie, kaarsen, lucifers, toiletpapier, handzeep, doeken, tandpasta, tandenborstel, lampen, handschoenen en een aantal warme stoffen zakken om (baby)dieren in te bewaren, en veevoeder voor dieren.