Bezoek tandarts Joost

oktober 2018

In september zijn tandarts Joost van Vlijmen en assistente Patty Voorsmit voor de derde keer op rij naar Mongolië afgereisd. Samen met Lena hebben wij hun bezoek zo goed mogelijk voorbereid en Lena heeft hen vergezeld op hun reis. Met de twee lokale tandartsen die elk kwartaal naar de (kleuter)scholen in Ulaankhus en Sogog gaan heeft Joost de staat van de tanden bekeken. En dat ziet er steeds beter uit! De regelmatige bezoeken, controles en voorlichting aan kinderen, ouders en leerkrachten begint vruchten af te werpen. Ook is tandarts Joost ambassadeur van een snoeploze omgeving, een hele uitdaging in de Kazakh cultuur! Vorig jaar tijdens ons bezoek aan de nomaden in Dayan beloofde Joost terug te komen om ook daar kinderen en mensen te behandelen. Hij hield woord en ging terug dit jaar.In 2019 hopen we weer samen met Stichting Dhampus en tandarts Joost onze projecten te bezoeken!

Poetsinstructie op basisschool in Ulaankhus