Naar Mongolië in september 2019

juli 2019

Het is bijna zover; op 6 september vliegen de bestuursleden op eigen kosten naar Mongolië voor het bezoeken van onze partner en de projectgebieden, en de oplevering van de twee projecten die we samen met Wilde Ganzen hebben gefinancierd. Maandag 9 september zijn we aanwezig bij de opening van de nieuw gebouwde kleuterschool in Sogog en kunnen we de inrichting van de school met eigen ogen zien. We zullen de provinciale minister van Educatie spreken en ook de minister van Economische Zaken. Na deze feestelijke dag reizen we naar Dayan om de dierstallen en groentekassen te bekijken, het 2e project waar we fondsen voor hebben geworden. We zijn heel benieuwd!

Met ons gaan wederom tandarts Joost en assistente Patty mee, die – samen met twee lokale tandartsen – voor het 4e jaar op rij de tanden van de kinderen zullen controleren en behandelen. Met de provinciale minister van Gezondheidszorg zullen we praten over de opvolging van tandheelkundige zorg en voorlichting in onze (afgelegen) projectgebieden door de overheid. Ook reizen een journaliste en een kennis met ons mee. Kortom, een bont gezelschap met in ieder geval één ding gemeen; een warme interesse voor het verre en onherbergzame steppenland.

Volg onze ervaringen en indrukken op onze Facebook pagina NGO Friends of Steppe Nomads Mongolia  https://www.facebook.com/vriendensteppenomadenmongolie