Bezoek Mongolië en projecten met Wilde Ganzen

november 2019

   

In september hebben we samen met onze partner organisatie Source of steppe Nomads onze projectgebieden bezocht. De kleuterschool werd officieel geopend door de provinciale en lokale overheid, directie en leerkrachten, kleuters, ouders en de wijdere gemeenschap. De inrichting van de kleuterschool is met behulp van Wilde Ganzen en onze donaties tot stand gekomen. Het was een prachtige ceremonie waarbij ook onze voorzitter een korte speech gaf en de  gemeenschap geluk wenste met het mooie nieuwe schoolgebouw. Onze penningmeester heeft deelgenomen aan het door knippen van het lint, hét officiële moment van de ceremonie. Zodra dat gebeurd is wordt er met snoep gegooid door de grootmoeders van de gemeenschap! De ceremonie werd verder opgeluisterd met typisch Mongoolse festiviteiten; een paarden race en worstel wedstrijden!

Na de opening van de kleuterschool zijn wij doorgereisd naar de herders en steppenomaden van Dayan om de nieuw gebouwde dierstallen en groentekassen te kunnen zien. Ook deze zijn tot stand gekomen door donaties van ons en met behulp van Wilde Ganzen. Wij waren erg onder de indruk! De plaatselijke vertegenwoordigers van onze partner organisatie onthaalden ons zeer gastvrij en lieten weten enorm dankbaar te zijn. Er zijn geen andere organisaties in dit gebied die ondersteuning bieden aan de bevolking die het steeds zwaarder heeft in economisch slechtere tijden en in klimatologische veranderingen. Helaas toont de overheid zich weinig geïnteresseerd in hun omstandigheden. Reden te meer voor ons bestuur om in 2020 in te zetten op de financiering van extra dierstallen en groentekassen, naast de noodhulp tijdens de strenge winter.

Wilt u ook helpen? Dat kan door een donatie via deze website te doen. U draagt daarmee bij aan een verbetering in de levensstandaard van de steppenomaden en herder families in Mongolië.