Overstroming

juli 2020

 

Het noodlot slaat opnieuw toe als in juli grote gebieden overstromen door langdurige regenval. Veel steppenomaden in onze projectgebieden zien hun ‘ger’ (vilten tent) overstroomd worden en hun huisraad binnen korte tijd in het water staan. Ook huizen in meer permanente nederzettingen worden verwoest of beschadigd. Wat een ellende na het uitbreken van de Covid-19 pandemie!

Onze partnerorganisatie was tijdens de overstromingen ter plaatse om voedselpakketten uit te delen aan de armste families in verband met de Covid-19 pandemie. In een eerder nieuwsbericht maakten we daar melding van. Ons werd gemeld dat de voedseldonatie precies op tijd kwam nu de de steppenomaden extra getroffen zijn door het natuurgeweld.

Wilt u de herders en nomaden (extra) helpen? Dat kan en heel graag! Doneren kan eenvoudig via de ‘rode doneerknop’ op de homepage van onze website.