Tanden poetsen!

december 2020

  

Sinds 2016 werken wij samen met kindertandarts Dagvaa om de tand- en mondverzorging van de steppekinderen in onze projectgebieden te verbeteren. Stichting Dhampus uit Nijmegen financiert de kwartaalbezoeken van Dagvaa aan de scholen en slaapzalen in onze projectgebieden. In 2020 zijn alle geplande ‘dental camps’ helaas afgezegd in verband met de quarantaine maatregelen en de sluiting van de scholen wegens de corona pandemie. Met een gedeelte van de financiering konden er wel tandenborstels en tandpasta uitgedeeld worden, zodat er goed kon blijven gepoetst. De meeste kinderen en hun ouders weten inmiddels wel dat goed poetsen belangrijk is voor een gezond en sterk gebit.

Met Stichting Dhampus zetten we onze samenwerking tot en met 2023 voort met drie ‘dental camps’ per jaar. Dat is goed nieuws! We hopen uiteraard dat er in 2021 weer gauw een controle en preventiebezoek door tandarts Dagvaa kan plaatsvinden.