Schooltandarts weer op bezoek!

maart/april 20121

Half maart was het bezoek van kindertandarts Davgaa gepland maar toen gingen de scholen nog niet open. We moesten nog even geduld hebben; eind maart gingen ze dan toch echt open en kon Davgaa de tanden en kiezen weer controleren. Dit schooljaar hebben veel nieuwe kinderen van de kleuterscholen en slaapzalen in Sogoog en Ulaankhus deelgenomen aan een tandheelkundig onderzoek.

Sinds 2016 werken wij samen met kindertandarts Dagvaa om de tand- en mondverzorging van met name de steppekinderen in onze projectgebieden te verbeteren. Stichting Dhampus uit Nijmegen financiert de kwartaalbezoeken van Dagvaa aan de scholen en slaapzalen in onze projectgebieden. In 2020 zijn alle geplande ‘dental camps’ helaas afgezegd. In plaats daarvan zijn tandenborstels en tandpasta gedoneerd. Het was meer dan een jaar geleden dat Davgaa op veldbezoek kon gaan.