Eerste Hulp- en voedselpakketten

maart 2021

 

Tijdens de COVID-19, pandemie verblijven de meeste kinderen bij hun ouders, die naar het voorjaarskamp zijn verhuisd dat ongeveer 150 km van het centrale administratieve gebied ligt. De weg is bedekt met sneeuw en het is heel moeilijk om hulp te krijgen als iemand ziek wordt!

Om kinderen en families te helpen om op tijd hulp te krijgen in geval van nood, werkte onze partnerorganisatie Stichting Source of Steppe Nomads drie dagen lang samen met de lokale overheid in het afgelegen en geïsoleerde Dayan.

Een EHBO-tas met onder andere een thermometer, mondmaskers, desinfectiemiddel, paracetamol en andere lichte medicijnen voor griepverschijnselen is gedoneerd. Dankzij onze sponsoren hebben we dit COVID-19 preventie project uitgevoerd waarin ongeveer 220 gezinnen uit vier verschillende gemeenten hebben deelgenomen.

Ook hebben 12 gezinnen die onder de armoedegrens leven een voedselpakket ontvangen met bloem, rijst, thee, plantaardige olie en pasta. Zo vlak voor Nawruz, het lentefeest en de belangrijkste festiviteit van het jaar, kwam dat op het juiste moment!