Oogsten!

September 2021

Een nieuwe “Gouden Lente” kwam met veel heerlijk fruit voor de kleuterschool en kinderen die ernaar uitkijken om in september weer naar school te komen na een lange quarantaine vanwege de COVID-19 pandemie. Op school brengen ze de dagen door met hun vriendjes, spelen ze met mooi speelgoed, dansen ze en leren ze verschillende activiteiten. Ook bezoeken ze de groentekas en het -veld waar fruit en groenten worden verbouwden en die op de kleuterschool worden gegeten. Ze krijgen op school drie keer per dag een warme vitaminerijke maaltijd. Op de dagen dat geoogst wordt helpen ze hun leerkrachten met het verzamelen van groenten die uit de grond worden gehaald.

‘Little angels were so happy, and marveled when they saw a lot of cucumbers at the green house, and carrot, potatoes, turnip, onion …etc. at the vegetable field!’ 

Dit jaar is het weer kouder geweest dan de vorige jaren. De zomer was kort en de winterkleren worden alweer gedragen. De omheining van grasland en het verbouwen van graszaden voor de dieren helpt met name de families die onder de armoedegrens leven. Individuele families hebben ook hun oogst van het gemeenschappelijke veld binnengehaald. Vader verzamelde de oogst met zijn kinderen en buren, terwijl moeder heerlijke gerechten kookte met hun eerste verbouwde groenten. Alle familieleden en buren waren blij en brachten een dag door met vreugde en liefde!

(deze tekst is vrijwel letterlijk vertaald overgenomen van de rapportage van het bestuur van onze partnerorganisatie)