Nieuwe dierstal in Dayan

Oktober 2021

Opnieuw hebben we een dierenverblijf in het afgelegen hooggebergte van Dayan kunnen bouwen. Deze stal is anders ontworpen dan de vorige. Het dak is bedekt met schapenwol en gras voor isolatie en er is een half dak aan de voorkant van het dierenverblijf geplaatst. Op zonnige dagen voelen de dieren de zonnestralen en krijgen ze warmte door de zon. De stal geeft bescherming aan 650 dieren van in totaal vijf families.

In de herfst maken de dieren zich klaar voor de winter door extra voedsel te eten en dat op te slaan als lichaamsvet. Ze gebruiken dit vet als energie tijdens hun winterslaap. Ook een warm onderkomen voor de dieren is erg belangrijk om de winter goed door te komen in de afgelegen landelijke gebieden en het ruwe klimaat.

Het inkomen van de nomadische herders en hun levensonderhoud zijn uitsluitend afhankelijk van de zuivel- en rauwkostproducten van hun dieren. De meeste herders verliezen hun vee tijdens de winter door “ZUD”/natuurrampen. Met de steun van onze donoren hebben veel herdersfamilies eten op tafel en komen ze de winter door stressvrij door.