Motorfiets voor dierenarts

december 2021

Dierenarts Aydos bedankt de donors

Fantastisch! Er is een tweede motorfiets voor de dierenartsen Aydos en Birlan! Met de fondsenwerving afgelopen juni kwam het geld snel tot stand. Tot dan toe hadden ze samen een motorfiets gedeeld. Met deze extra motorfiets kan de hulp verbeterd en op tijd geleverd worden als herders en dieren het nodig hebben.

Veel herders wonen in afgelegen gebieden met weinig tot geen toegang tot voorzieningen zoals een dierenarts. Als er zich problemen of ziekte voor doen met hun vee, bellen ze de dierenarts om ter controle te komen. Vaak zijn de wegen slecht begaanbaar; op de motorfiets lukt het vrijwel altijd om te komen. De rol van de dierenarts is heel belangrijk voor herders om hun veestapel gezond te houden. Natuurrampen hebben ook een slechte invloed op de gezondheid van de dieren, en er breken regelmatig ziekten uit als mond – en klauwzeer. De dierenartsen bezoeken de herders standaard twee keer per jaar om de gezondheid van de dieren te controleren en indien nodig te vaccineren.