Ambassadeur en nomade Tamar Valkenier

Januari 2022

Tamar in Mongolië met haar geliefde paarden Izgi en Tor, kameel Simbat en hond Teti

We zijn superblij met schrijfster en avonturier Tamar Valkenier als ambassadeur voor onze stichting! Halverwege 2021 kwamen we in contact met Tamar na een nieuwsartikel over haar en haar boek Fulltime Avonturier. Tamar besloot haar  baan en huis op te zeggen en op zoek te gaan naar de ultieme vrijheid. Ze reist naar onbekende landen en andere culturen, en slaapt het liefst in een tentje in de wildernis. Zo kwam ze ook in Mongolië terecht, in de buurt van onze projectgebieden in de provincie Bayan Ulgii. Daar trok ze maanden rond met paarden Izgi en Tor, kameel Simbat en hond Teti. Om uiteindelijk haar hart voorgoed te verliezen bij de steppenomaden en adelaarjagers – net zoals wij dat deden ❤

Dit jaar gaan we samen optrekken en Tamar onze projecten laten zien.  Zodat ze een goed beeld krijgt van wat wij als stichting doen. Ze is van plan om in de zomer terug naar Mongolië te gaan en er opnieuw rond te trekken. Tevens gaat ze voorbereidingen treffen om groepsreizen uit te voeren in de zomermaanden. Tamar is gecertificeerd wilderness guide, een reis met haar staat garant voor avontuur. Tijdens de groepsreis zullen deelnemers een aantal dagen in één van onze projecten meewerken en bij de nomaden slapen, een onvergetelijke ervaring!

Volg Tamar en ons op Instagram of Facebook met nieuws over onze samenwerking en data van de groepsreizen.