Sponsorloop – Wandelen voor een groentekas!

Sponsor Ben en de steppenomaden via https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/actie/ben-postma.

Voorzitter Haaije Postma wandelt volgende week met zijn 12-jarige zoon Ben de Nijmeegse Vierdaagse voor een groentekas! Vier dagen wandelen ze elke dag 30 kilometer. Ben en Haaije zijn al weken aan het trainen. Op dinsdag 19 juli start het grootse wandelevenement. Het wordt vier dagen fiks op het tandvlees bijten, maar we gaan ervan uit dat Ben (en Haaije misschien ook) het volhouden en vrijdag feestelijk kunnen worden binnengehaald op de Via Gladiola in Nijmegen.

Ben heeft een prachtig project uitgekozen om te sponsoren; de bouw van een groentekas voor steppenomaden in het hooggelegen en geïsoleerde Dayan. De stichting heeft vorig jaar bij wijze van proef een eerste kas gebouwd. Die voorziet de nomaden van variatie in het tot noch toe eenzijdige voedingspatroon van dierlijke producten. De proefkas is met veel enthousiasme ontvangen en er nu zijn meer families die ook graag zo’n kas willen.

Wij hopen dat groente tot het dagelijkse voedsel gaat behoren in Dayan, net zoals dat in onze andere projectgebieden is gebeurd sinds we daar in 2006 actief zijn gaan ondersteunen. Inmiddels zien we dat daar veel voorkomende ziekten als hersenverlamming en zwangerschapsvergiftiging gereduceerd zijn, fantastisch toch?

Willen jullie Ben sponsoren voor een groentekas in Dayan? Dat kan via https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/actie/ben-postma. Het is een fantastische motivatie voor hem de 4×30 km te volbrengen!