Bestuurswisseling – afscheid penningmeester Dick

maart 2023

 

In het bestuur heeft Dick Smith afscheid genomen van zijn rol als penningmeester. Dick heeft de stichting eind 2013 mede opgericht en is vanaf het alleereerste begin actief betrokken geweest. Vanuit zijn financiële ervaring heeft Dick degelijk (begrotings)beleid opgezet en uitgevoerd en daarmee de stichting van solide bouwstenen voorzien voor de toekomst. In 2019 heeft hij onze projectgebieden en partnerorganisatie in Mongolië bezocht. Als bestuur waren we toen voltallig aanwezig en dat was een onvergetelijke en mooie ervaring. Dick is ook actief in de Bennekomse kerkgemeenschap en heeft na drie zittingstermijnen in ons bestuur gekozen voor meer tijd daarvoor èn voor zijn familie met kleinkinderen. We danken Dick heel hartelijk voor zijn grote inzet en het warme hart dat hij altijd heeft toegdragen aan de Mongoolse steppenomaden. In april nemen we op gepaste wijze en informeel afscheid van Dick door samen het glas te heffen op een mooie samenwerking in de afgelopen jaren.

Met het afscheid van de één verwelkomen we de ander; Thea Bongertman neemt het stokje van Dick over. Thea zal ook de rol van penningmeester op zich nemen. Vanuit haar functies als programma en project manager voor verschillende internationale ontwikkelingsorganisaties heeft zij gewerkt en gewoond in Guinee Bissau, Mali, DR Congo, Laos en Tanzania. In 2007 heeft zij samen met haar man een aantal weken in Mongolië doorgebracht. Momenteel is haar standplaats weer Rotterdam en werkt ze voor het Liliane Fonds met regelmatige dienstreizen naar oostelijk Afrika. We zijn blij met de komst van Thea en zijn ervan overtuigd dat ze een waardevolle bijdrage kan leveren ten aanzien van het financiële beleid en de projecten portfolio van de stichting.