Training zeep maken

Maart 2023

Met een donatie van 1500 Euro van de Soroptimisten Hoekse Waard/IJsselmonde, die een kledingbeurs organiseerden om geld voor een goed doel in te zamelen, is er een training zeep maken gegeven aan 12 vrouwen en één man. Met behulp van ecologische materialen zoals vetten van dieren, bosbessen en aardbeien, leerden de dames en heer hoe ze zeep konden maken. Er werd tijdens de training rekening gehouden met allergieën en een gevoelige huid.

Het werd een groot succes want op deze manier kunnen ze zelf thuis zeep maken voor eigen gebruik en ook om te verkopen. Hiermee verbetert het inkomen van het huishouden. Tijdens de economische achteruitgang na COVID-19 wordt elke familie geconfronteerd met stijgende dagelijkse kosten door de gestegen gas- en benzinekosten.

We hopen in de toekomst meer van dit soort inkomensgenererende trainingen te kunnen geven zodat inkomens omhoog gaan en armoede vermindert.