Terug- èn vooruitblik met Stichting Dhampus

november 2023

Nijmeegse tandartsen Etienne Lamee (l) en Eric Alkemade (2e v.r.), en universitair docent Paul Ketelaar (r)

De afgelopen jaren hebben we samen met Stichting Dhampus twee tot drie keer per jaar de schooltandarts op bezoek gehad op (kleuter)scholen in onze projectgebieden. Kleuters, scholieren en hun ouders werden geïnformeerd van het belang van een goede tand- en mondverzorging  en het hebben van een mooi en gezond gebit.

Onze overeenkomst loopt nu af dit jaar en recent hebben we de successen en verbeterpunten besproken.  We zijn trots op wat we bereikt hebben en er moet en kan nog zoveel meer. Daar willen we ook de Mongoolse overheid bij betrekken en de Mongoolse tandartsopleidingen. Want het blijft een uitdaging om in afgelegen gebieden (nomadische) families en kinderen naar de tandarts te laten komen als deze de praktijk op een halve dag rijden heeft. De schooltandarts blijft gelukkig ook de komende jaren nog op de scholen komen!